DE ARTIESTEN

Op deze pagina treft u een overzicht aan van de acts die in het seizoen 2019/2020 te zien waren bij Wintercircus Utrecht. Helaas kan tijdens de kerstvakantie van 2021/2022 Wintercircus Utrecht als gevolg van Corona (lees: de lockdown) geen doorgang vinden. We komen in 2022 terug met een geheel nieuw programma. Elk jaar opnieuw produceert de directie van Wintercircus Utrecht een volledig nieuw circusprogramma dat exclusief in de Domstad te zien is. Deze productie wordt  – van de casting tot muziek, kostumering en choreografie – volledig in Nederland gemaakt en bestaat uit een combinatie van artiesten uit Nederland en daarbuiten.

MILKO – SPREEKSTALMEESTER

Milko Steijvers was meer dan 20 jaar directeur van Circus Herman Renz tot in 2015 het doek viel voor dit beroemde circus. De laatste jaren maakte de geboren artiest furore met een heus ‘Vlooiencircus’ op onder meer De Parade. Maar nu is Milko terug in de piste! De circusman pur sang is spreekstalmeester bij Wintercircus Utrecht. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Op charmante, innemende en soms komische wijze is hij de gastheer van het hooggeëerd publiek. Hij schittert in een programma vol wereldsterren en kijkt ernaar uit om zijn publiek weer te mogen begroeten op de plek waar zijn hart ligt: de piste van een groot klassiek circus.

EDY – CLOWN

Humor is een onmisbaar onderdeel van elke circusvoorstelling. Met Edy uit Zuid-Amerika biedt Wintercircus Utrecht nu één van de beste circus comedians wereldwijd aan het Nederlandse publiek. Origineel, echt grappig en veelzijdig. Edy is niet voor niets een veelgevraagde clowns voor circussen overal ter wereld. Zijn stijl is zeer herkenbaar. Met zijn komische talent verovert hij keer op keer de harten van zijn publiek.

MASCHA – CLOUD SWING

Het is één van de gevaarlijkste genres in het circus repertoire: de cloud swing. Bij deze discipline wordt een horizontaal koord op acht meter boven de piste gehangen. Daarop vertoont een artiest vervolgens in razend tempo allerlei tricks terwijl ze door de tent slingert. Bij Wintercircus Utrecht tekent de Engelse acrobate Mascha voor misschien wel de spectaculairste versie ooit van deze act. Afgelopen jaar werkte ze bij een show die onder de naam ‘Extreme’ furore maakte in Europa. Mascha leverde daaraan met deze gevaarlijke en zeer sensationele act een grote bijdrage.

DARE DEVILS – GLOBE OF SPEED

Vol trots presenteert Wintercircus Utrecht een spectaculaire ‘Globe of Speed’ aan het publiek. In deze metalen kooi draaien motoren razendsnel hun rondes. Alsof de zwaartekracht niet bestaat. Deze act is vaker in Nederland te zien geweest maar nooit in de versie die nu naar Utrecht komt. Onze coureurs kennen geen angst en beschikken over stalen zenuwen. Het laatste is ook voor het publiek geen overbodige luxe tijdens het kijken naar deze act. Huiver bij de ‘Globe of Speed’!

TROUPE DANGER – RAD DES DOODS

Een thriller. Zo laat deze act zich het beste omschrijven. Twee acrobaten vertonen stunts op een razendsnel roterend rad. Zonder vangnet. Zonder veiligheidskabels. In de zomer van 2019 werkte dit duo bij een groot circus in Engeland. Keer op keer zorgden de waaghalzen er voor stormachtig applaus. Dat zal in Utrecht niet anders zijn. Huiver bij de stunts van Troupe Danger op het onnavolgbare rad des doods.

JULIA – ACROBATIEK AAN SILKS

Romantiek in de lucht. Julia zorgt met haar sensuele luchtnummer voor intieme momenten in de theatertent van Wintercircus Utrecht. Het gemak waarmee ze haar tricks uitvoert doet bijna vergeten hoe intens moeilijk haar act is. Jarenlange training ging aan deze act vooraf voordat de huidige kwaliteit bereikt werd. Het leven van Julia staat dan ook in dienst van haar act. Juist dat kenmerkt de ware artiest. Muziek, kostumering en tricks zijn perfect op elkaar afgestemd.

TROUPE DANGER – HOGE DRAAD

Het zijn ware evenwichtskunstenaars. De acrobaten van Troupe Danger zijn meesters op de hoge draad die bij Wintercircus Utrecht op ruim tien meter boven de piste gespannen wordt. Op een flinterdunne staalkabel vertonen ze de meest verbazingwekkend tricks. Fietsen, springen en zelfs touwtjespringen. Met veel bravoure en ondersteund door opzwepende muziek veroveren ze het luchtruim van Wintercircus Utrecht. Een act als deze is door de hoge moeilijkheidsgraad ervan zeldzaam geworden. Na lang onderhandelen is het gelukt om dit bijzondere nummer in onze voorstelling te presenteren.

ADRENALINE TEAM – TRAMPOLINE STUNTS

Ze vliegen tot in de nok van onze circustent. De vijf acrobaten uit dit team voeren een zeer originele act uit op twee mega trampolines. Er tussen staat een ‘muur’ waar deze artiesten onder meer tegenaan en overheen springen. In razend tempo worden salto’s, pirouettes en tal van andere bijzondere tricks uitgevoerd. Het publiek valt van de ene verbazing in de andere. Deze groep is dan ook bijzonder. Ze wonnen meerdere internationale prijzen en schitterden in Europa’s grootste circussen. Moderne muziek, dito kostuums en vooral veel spectaculaire sprongen maken deze act uniek en onvergetelijk.

KENYA BOYS – ACROBATIEK

Vrolijk en opzwepend. Direct uit Afrika komen de Kenya Boys maar Wintercircus Utrecht. Het enthousiasme waarmee ze hun act presenteren werkt aanstekelijk. Stil zitten is tijdens dit nummer bijna onmogelijk. Toch raden we niet aan om de tricks van deze acrobaten thuis na te doen. Ze bouwen met het grootste gemak de ene na de andere menselijke piramide. Een genre waarin het Afrikaanse continent – als het om circus gaat – uitblinkt. Een groot aantal bijzondere circusnummers in dit genre verovert sinds een aantal jaren de wereld. De Kenya Boys die nu bij Wintercircus Utrecht in de piste staan zijn daarvan een goed voorbeeld.

JUMPERS – RUSSIAN SWING

Het programma van Wintercircus Utrecht bestaat uit louter hoogvliegers. Op de Jumpers is dit ook letterlijk van toepassing. Deze acrobaten laten zich vanaf een reusachtige schommel tot in de nok van de tent katapulteren. Alsof de zwaartekracht niet bestaat. Ze worden vervolgens weer opgevangen in een groot net. Een bijzondere act waarvan er op de wereld slechts enkele bestaan. Het nummer is dan ook niet zonder risico. Een inschattingsfout kan grote gevolgen hebben. Er ging jarenlange training aan de stunts van de Jumpers vooraf. Ondersteund door opzwepende muziek draaien ze de meest spectaculaire salto’s door de tent van Wintercircus Utrecht.

ELAINE COURTNEY – QUICK CHANGE

Snel, sneller, snelst. Uit Ierland komt Elaine Courtney naar de Domstad met een magisch nummer. Terwijl ze door de piste danst verwisselt ze razendsnel van kleding. Sneller dan het oog kan volgen. Telkens weer kijkt het publiek met open mond naar deze act die bovendien verpakt is in een geraffineerde choreografie. Dat is Elaine wel toevertrouwd. Ze groeide op in het eigen circus van haar ouders en ontwikkelde zich tot een veelzijdige artiest. Van danseres, tot luchtacrobate en illusionist. Ze schopte het zelfs tot het wereldberoemde circus ‘Ringling Brothers & Barnum & Bailey’ in Amerika.

SHOW GIRLS – DANCE, DANCE, DANCE

Een voorstelling van Wintercircus Utrecht is meer dan een aaneenschakeling van losse acts. Ons showballet is met een reeks intermezzo’s de verbindende factor tussen de verschillende nummers. Klassiek, modern en ondersteund door iconische hits dansen ze in steeds wisselende kostuums door de piste van Wintercircus Utrecht. De choreografieën zijn strak en met veel flair worden de danstableaus uitgevoerd. Onze showgirls zijn daarmee een waardevolle en onmisbare aanvulling op het programma van Wintercircus Utrecht.

DUO BAITSUROV – ROLLER SKATING

In Rusland vonden de producenten van Wintercircus Utrecht het Duo Suscha met een weergaloze roller skate act. Op een zeer klein rond plateau draaien beide artiesten in een onnavolgbaar hoog tempo hun rondes. Daarbij vertonen ze een reeks sensationele en zeer gevaarlijke acts. Het roller skate nummer van Duo Suscha verbaast van de eerste tot de laatste minuut en is spectaculair. Niet alleen in de grootste circussen van Europa zorgde deze act voor veel applaus. Dit genre wordt ook veelvuldig geboekt voor theaterproducties en dinner shows. Bij Wintercircus Utrecht ervaart u tijdens de kerstvakantie zelf waarom. Deze act is zeer sensationeel.

KSENIA – HOOP ACT

De Russische Ksenia vonden we in de zomer van 2019 bij één van de grootste circussen van Frankrijk. In ‘Cirque la Piste aux Etoiles’ betoverde ze het publiek met een prachtige hoepel act. We boden haar direct een contract aan voor Wintercircus Utrecht. Ksenia werkte in de grootste en meest gerenommeerde circussen van Europa, waaronder meerdere jaren in het fameuze ‘Moscow State Circus’. Ze beheerst meerdere circus disciplines en is daardoor een veelgevraagde artieste. Haar hart ligt echter bij de hoepel act. Ze combineert moeilijke tricks en prachtige muziek met een intense choreografie. Een talent dat maar weinig artiesten gegeven is.